На 19.04 и 20.04.2018 г. във Велико Търново ще се проведе ХV Международно туристическо изложение “Културен туризъм“, в което Исторически музей – Ботевград съвместно с Община Ботевград ще вземат участие за първи път. 


Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите се организира по инициатива на Община Велико Търново и с любезното съдействие на Министерството на туризма и Министерството на културата на Република България. 


2018 година е обявена за Европейска година на културното наследство. Целта на тази инициатива е да бъдат насърчени повече хора да откриват и опознават културното наследство на Европа, да бъде засилено чувството на принадлежност към общоевропейско пространство. 


В първия ден на изложението ще бъде показана разработка на тема „Стратиграфия на времето – Часовникова кула - Ботевград“, подготвена от Рени Лазарова – директор на Исторически музей – Ботевград. Събитието ще се състои от 14 часа в конферентната зала на Доверца на културата и спорта „Васил Левски“ в старата столица, съобщават от общината.