На провелият се на 15 април в столичната зала "Асикс арена" международен турнир "Херея оупън 2018", ботевградските таекуондисти завоюваха 7 медала. В състезанието взеха участие 700 състезатели от над 60 клуба от 6 държави. СК "Сунг Ри Ботевград" участва с 8 състезатели във възрастовите групи деца, кадети и младежи, които спечелиха два златни, един сребърен и четири бронзови медали.


В категория до 41 кг. кадети, за пореден път над всички беше Стефан Стаменов. Въпреки че имаше известни проблеми преди кантара, Стефчо не даде шанс на своите съперници и спечели трите си срещи по безапелационен начин.

В категория до 48 кг. младежи, Иван Симеонов спечели златото, надигравайки убедително опонентите си. И докато в първите два мача той не срещна сериозна съпротива, на финала се наложи да напрегне повече сили, за да победи състезател на старозагорския клуб "Августа". Противникът му, който беше по-едър и си позволяваше на моменти нечиста игра, поведе в резултата и първите два рунда поддържаше разлика от около 5 точки в своя полза. В средата на третия рунд, Иван след мощна и успешна атака в главата на опонента си успя да поведе в резултата, като до края съумя да запази преднината си и в крайна сметка да триумфира със златното отличие.

Християна Христова стигна до битка за златното отличие в категория до 49 кг. кадети, отстранявайки последователно съперничка от Гърция и състезателка на "Гладиатор" Дупница, но на финала не успя да надиграе опонентката си от Гърция и трябваше да се задоволи със сребърното отличие.

"Бронзови" на турнира станаха Никол Маринова, младежи до 49 кг., Николай Иванов, кадети до 33 кг., Николай Драганов, деца до 30 кг. и Диян Стоянов, деца до 33 кг.

Ники Иванов спечели две много оспорвани битки преди четвъртфинала, в който не намери необходимата увереност и загуби срещата след изигран допълнителен рунд.

Без медал остана Сашо Георгиев, деца до 33 кг., който спечели първата си среща, но след това отстъпи на състезател на софийския "Кондор".