По традиция в зала „Орханиец” на Историческия музей бе домакин на церемонията по награждаване на победителите в четвъртото ученическо състезание „Забавните технологии” , което се организира от катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” на Колеж по енергетика и електроника – Ботевград /база на Технически университет  - София/. 


В надпреварата тази година взеха участие над 30 ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” – Ботевград, ПГТМ „Христо Ботев” - Ботевград, ТПГ „Стамен Панчев” - Ботевград и НПГ по КТС – Правец. Те се състезаваха в четири направления: "Електронни схеми","Компютърни мрежи", "Уеб дизайн" и "Програмиране". За победителите имаше грамоти и награди, осигурени от фирма „Атлантис Нет”. 


На първо място в първото направление е класирана Маргарита Севдалинова Андреева – ТПГ „Стамен Панчев”, на второ и трето са съответно Памела Любенова Ангелова и Кати Красимирова Костадинова – и двете от същото училище.


В следващата направление – „Компютърни мрежи”,  класирането е следното: Мартин Станиславов Банов – ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, Валентин Валериев Димитров – НПГ по КТС – Правец, Саво Цветославов Цветков – ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”. 


В най-оспорваната категория – „Уеб дизайн”, първи е Ангел Цветанов Чорбаджиев, на второ място - Йоанна Радкова Ценкова, и на трето - Стефан Росенов Календеров И тримата са възпитаници на НПГ по КТС – Правец.


В най-трудната категория  - „Програмиране”, за челното място успя да се пребори Илиян Петров Дашовски – ПГТМ „Христо Ботев”, на второ и трето място са класирани ученици от същото училище - Георги Веселинов Велков и Тодор Христов Ценов.


Всички останали участници получиха грамоти за достойно представяне.


След като връчи наградите, доц. Павлинка Радойска - ръководител катедра “Компютърни системи и технологии“, благодари на всички участници, както и на техните преподаватели, положили усилия да подготвят своите възпитаници. „Надявам се, че догодина по същото време ще се видим отново с Вас и с други ученици, пожелали на премерят сили в състезанието”, каза доц. Радойска


Целта на състезанието "Забавните технологии" е да стимулира интереса на учениците в областта на модерните технологии и да спомогне за професионалното им ориентиране. 


Надпреварата се проведе днес в сградата на КЕЕ. Участниците решаваха тест в рамките на половин час, а след това, съгласно регламента, пристъпиха към изпълнение на практическа задача, като времето, с което разполагаха, бе един астрономически час. Комисия от преподаватели в Колежа оценяваше участниците според предварително зададени критерии.