Годишният доклад на Регионалното депо за неопасни битови отпадъци за 2017 год. е приет от Регионалната инспекция по околната среда и водите без забележки. Това се посочва в отчета на Регионалното депо, обслужващо общините Ботевград, Правец и Етрополе, внесен за обсъждане в Общинския съвет. 


В момента цената на един тон отпадък е 22.12 лв. Тя е приета с решение на Общинския бюджет. Фактури за приетите отпадъци се издават всеки месец и са придружени с кантарни бележки и подписани протоколи. Получените постъпления се превеждат на община Ботевград. За миналата година постъпилите средства от общините Правец и Етрополе са в размер на 127 627 лв. 


През 2017 год. количеството депониран отпадък в Регионалното депо е 16 329 190 кг. / Ботевград – 7 541 820 кг, селата на Община Ботевград – 3 017 560 кг, Община Правец – 2 399 070 кг, Община Етрополе – 3 356 921 кг. 


За отчетния период разходите на Регионалното депо възлизат на 229 067 лв., като от приложена справка става ясно, че основно те са за работни заплати, горива и външни услуги. В последните са включени разходите, свързани с ежемесечни, тримесечни, на полугодие и годишни вземания на проби и анали на отпадъчни води, подземни води, почви, наличие на вредни газове във въздуха, измервания на шум, уплътнение на отпадъка, тримесечни пръскания, опушвания и дезинфекция за борба с вредители и насекоми, поддръжка на дизел агрегат, сертификация на автомобилната везна от Агенцията по метрология, трудова медицина и други. 


От справката за разходите е видно още, че разходите през последните две години са приблизително еднакви. Завишението идва по параграф „Текущ ремонт”, като средствата са разходвани за текущ ремонт на компактор. 


За 2017 год. бюджетът на Регионалното депо е 229 067 лв., колкото са и разходите за този период, се посочва в отчета, внесен в Общинския съвет.