Тази вечер в предпоследния кръг от редовния сезон на НБЛ отборът на Балкан се наложи като домакин над Левски Лукойл със 79-71. По този начин в мачовете между двата отбора резултатът стана 2-1 за зелените и при равенство в точките ще имат по-предно място в класирането преди плейофите. Засега и двата тима имат по 40 точки, с толкова е и третият Академик Бултекс 99, а с 39 е Рилски спортист, който в този кръг по програма почиваше.


Всичко обаче ще стане ясно в след срещите от последния кръг, който е във вторник, 24 април. Тогава Балкан отново ще има тежка задача - ще приеме Рилски спортист, Левски Лукойл играе с Академик, а тимът от Пловдив е домакин на Берое.


Срещата тази вечер в Арена Ботевград бе оспорвана в по-голямата част от времето. Водачеството в нея се смени 14 пъти, стигна се и до 5 равенства. В края на третия период зелените се откъснаха с 10 разлика - преди последната част резултатът бе 62-52 в тяхна полза. В решителните минути, подкрепяни мощно от публиката, успяха да стопират опитите на гостите отново да направят обрат, преднината им достигна до 15 точки в 34-та минута при 69-54, минута и половина преди края бе 10 точки - 77-67, а последната сирена дойде при 79-71 за Балкан.


Победителите имат по-добра стрелба - вкараха точно половината от опитите си от игра - 31/62, спечелиха борбата - 40-31, имат и 10 асистенции повече. ДиВон Уошингтън отбеляза 21 точки, 13 вкара отлично игралият Венци Петков, силно действаше и Христо Захариев, завършил с 11 точки и 7 борби. С 9 точки е Кесар, по 8 вкараха Калахан и Фортънбъри, с 6 е Хоутън, 3 добави Павел Иванов.


За Левски Лукойл не игра заради невъзстановена контузия Станимир Маринов. Много силен мач изигра Божидар Аврамов с 21 точки, Милошевич има 15, Клентън - 12, с 10 е Павлин Иванов.