Двама баскетболисти от Балкан станаха победители в два от конкурсите, съпътстващи юбилейното 15-то издание на Мача на звездите. То се проведе днес в Арена Ботевград.


Христо Захариев се справи за най-кратко време в конкурса за баскетболни умения. В него отлично се представи и друг баскетболист на Балкан - Венци Петков, който изостана със съвсем малко от своя съотборник. А Девон Уошингтън стана победител в конкурса за най-атрактивна забивка. До финала той достигна заедно с Андрей Иванов от Ямбол, като американецът получи оценки 10 от журито, в което бе и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.


В третия конкурс - за тройки, в който участниците получаваха топката от машина за подаване, победител стана Константин Коев от Спартак. Сред тримата финалисти бе и Джордан Калахан от Балкан, другият бе Филип Виденов от Берое.


В самия Мач на звездите  отборът на  CrediHelp, воден от наставника на Балкан Небойша Видич и от Александър Дяковски, победи този на  Toyota, начело на който бяха Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов, със 135-103.