В Общинския съвет е постъпила докладна записка, в която общинското ръководство предлага да бъдат отпуснати 25 500 лева от собствени средства на общината за изработване на инвестиционен проект във фаза технически проект на двуетажен паркинг зад съдебната палата в Ботевград. Обектът ще бъде с приблизителна разгъната застроена площ от 2 500 кв.м. 


22 500 лева от общата сума са за изготвяне на проекта, а 3000 лв. – за авторски надзор, пише в докладната. 


Към мотивите в предложението се посочва:"С промяна в обществено-икономическите условия и нарастващите нужди на населението възниква необходимост от създаване на нови места за паркиране и гариране на моторни превозни средства, особено в централна градска част (ЦГЧ) на Ботевград.


В резултат на направените проучвания се установи, че в ЦГЧ няма достатъчно налични общински терени за конкретната цел като местоположение и площ. В този смисъл се предлага малкото, останала годна за целта площ да се застрои с паркинг на две нива с капацитет приблизително 80 автомобила, находяща се в част от урегулиран поземлен имот (УПИ) 1 - За административни, делови и културни дейности и паркинг в кв. 65 по регулационния план на гр. Ботевград, представляваща терен между Младежки дом, Съдебна палата и Военен клуб.".