С 14 гласа „за и 7 „въздържал се” Общинският съвет прие отчета за дейността на ОП БКС за 2017 год. Преди да се пристъпи към гласуване, съветници изказаха мнения за работата на общинското предприятие и зададоха въпроси към неговия директор.
Цонка Докова попита дали в задълженията на БКС влиза подмяната на табелите на населените места в общината и почистване на обществените чешми. В отговор директорът на предприятието Ангел Ангелов обясни, че БКС поддържа знаковото стопанство в  Ботевград и селата, но по отношение на табелите с наименованията на населените места – не им е била възлагана такава задача. „Предполагам, че това е в ресора на Агенция „Пътна инфраструктура”, допълни той. Що се отнася до поддръжката на чешмите, Ангелов съобщи, че и тази дейност вече влиза в задълженията на общинското предприятие. Той уведоми съветниците, че почистването на чешмите от налепи вече е започнало.

Според Йордан Йорданов, БКС се утвърждава като важна структура в нашата община. „И за най-предубедения гражданин е видно, че градът се чисти добре”, подчерта съветникът. По-нататък в изказването той заяви: „И по време на предишното ръководство съм бил да си има общината БКС. И днес ще кажа, че БКС е необходимост.”. 
Препоръката на Йорданов към предприятието бе да насочи усилията си и към селата, особено към по-големите. Той заяви, че очаква БКС да започне изкърпването на улиците с новозакупената техника.
Йордан Йорданов отправи благодарност към ръководството предприятие, за това че е изпратило хора да почистят гробищата в малките села и изрази надежда, че и тази година ще бъде оказано съдействие.
„Пак казва, че БКС е необходимост. Имам си своите забележки и затова ще се въздържа при гласуването”, завърши изказването си Йорданов.

В отговор директорът на БКС информира, че в момента звеното, което извършва дейност „асфалтиране”, възстановява асфалтовите покрития след аварии във ВиК мрежата. Във връзка с препоръката на Йорданов, Ангел Ангелов каза, че БКС е поело на сто процента събирането и извозването на битовите отпадъци в селата. Освен това по постъпили докладни и искания на кметовете на кметства и кметските наместници предприятието извършва ремонти на общинската собственост, почистване и окосяване на тревните площи, машинно почистване на банкетите, оформя растителността.

Дамян Маринов се поинтересува дали БКС обезпаразитява  тревните площи срещу кърлежи. Ангелов отговори, че тази дейност се извършва от фирми, които притежават съответните сертификати.

Задоволство от работата на БКС изказа и д-р Веселка Златева. Тя попита дали БКС предоставя контейнери за строителни отпадъци и има ли места къде да бъдат складирани те. Ангел Ангелов напомни, че от миналата година БКС предлага тази услуга. „Цената е гласувана от ОбС. Разполагаме с необходимата техника, определена е площадка за складиране”, обясни директорът на БКС.
 
За миналата година общият размер на разходваните за дейности на БКС възлиза на 1 855 987 лв., от които 550 767 лв. за изграждане,  поддръжка и ремонт, 145 545 лв. за асфалтополагане, 584 488 лв. за чистота и благоустройство, 358 985 лв. за сметосъбиране и сметоизвозвозване, 73 839 лв. за осветление на улици и площади, 74 292 лв. за снегопочистване, 33 776 лв. за озеленяване, 34 295 – програма за временна заетост.

Към 31 декември 2017 год. работещите на щат в БКС напрояват 96 човека.