Общинският съвет подкрепи предложението на общинското ръководство за изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план – План за улична регулация, като частите от нея, предвидени за уширение, се присъединят към Урегулиран поземлен имот, отреден за жилищен комплекс с магазини в квартал 81. Кметът Гавалюгов обясни, че става дума за ул. „Райна Княгиня”, която се намира зад бул. „България” 11. Във връзка с инвестиционните намерения на общината за изграждане на паркоместа, уширението там ще бъде премахнато, за да може впоследствие да бъде реализирано проектно предложение за изграждане на паркоместа. "И към момента въпросното уширение се ползва като място за паркиране на автомобили", посочи кметът. 


Също на вчерашното редовно заседание съветниците гласуваха за отпускане на 34 000 лева от собствени приходи на общината за изработване на инвестиционни проекти във фаза технически проекти за благоустрояване на вътрешно квартални пространства и площи с цел изграждане на нови места за паркиране, озеленяване и отдих. 


„Паркинг ще бъде изграден зад „България” 13 - за около 30 коли, южно от трафопоста до „България” 13 и „България” 11, там, където завършва ул. „Стефан Стамболов” – за около 20 коли, и най-големият паркинг ще бъде изграден зад така наречената „китайска стена” – от 75 до 80 паркоместа. Целта е да се преустанови паркирането на автомобили по бул. „България”, което не е безопасно", обясни кметът Иван Гавалюгов.    


Общинският съвет подкрепи и предложението за отпускане на 25 000 лева от собствени приходи на общината за изработване на инвестиционен проект във фаза технически проект за изграждане на двуетажен паркинг, за около 80 автомобила, зад сградата на Районния съд. По думи на кмета Гавалюгов обектът няма да има подземно ниво. 


В сумите за изработване на проектите са предвидени средства за авторски надзор.