На 28 април в златаровската гимназия се проведе Ден на отворените врати.


Началото беше поставено с Математическо състезание „Питагор“,  участието в което е едно от изискванията за кандидатстване в V клас в гимназията.


От 10 часа ученици и родители присъстваха на открити атрактивни и иновативни учебни часове в училището по профилиращите предмети в гимназиалния етап, където  влязоха свободно в учебните кабинети и се запознаха с възможностите за обучение.


В  Мултимедийната зала на 1 ет. преподавателите  инж. Красимир Божинов, Десислава Ангелова и Ива Цветанова  показаха на гостите  как възпитаниците на гимназията  са разработили различни мултимедийни продукти и  проекти.


В класна стая на открито (двора на училището) преподавателите Диана Ганева и Татянка Грухланска проведоха урок  „Да учим чужди езици е забавно“ с учениците  от X “г„ клас - чуждоезиков профил - английски език и ІХ „в“ клас – чуждоезиков профил - немски език.


На английски език бяха представени темите „Моето училище“ и  „Благотворителна дейност в ППМГ“, както и видео за работната среща по проект „Еразъм +“, проведена в Ботевград в края на октомври 2017 г. Темите на урока по немски бяха “Любими туристически дестинации“ и “Кулинарно пътешествие“. 


На първия етаж на гимназията Даниела Пенкова, преподавател по математика, и учениците от ІХ „б“ клас демонстрираха приложението на математиката в нашия живот, а в 102 кабинет  Милена Андонова разкри начините как гимназистите могат да бъдат конкурентни на пазара на труда.


С тази  инициатива училището предостави възможност  на ученици и родители да станат свидетели на обучението, което  предлага, проектите, по които работи, и материално-техническата база, с която разполага. Учениците и родителите бяха част от  учебния процес и разговаряха с  преподавателския  екип.


По време на уроците  във фоайето на гимназията звучаха изпълненията на пиано на Александър Цветков и Марина Минова – ученици от V клас и Марин Гергов – ученик от VIII „г“ клас.