В периода 27-29 април деца и младежи споделиха и обмениха идеи и предложения как да изглежда новото младежко пространство в парка на село Трудовец. Според тях то трябва да се обособи като многофункционален кът, подходящ за физически упражнения, тенис на маса, федербал, волейбол, шах, карти и други дейности.


Както се вижда на снимките, които публикуваме, с голямо желание, ентусиазъм и собствен труд, младите хора успяха да реализират част от своите идеи. Те направиха маси от палети, табуретки от стари автомобилни гуми, обновиха стари пейки.


На 9 май, на същото място, ще се проведе открита дискусия на конкретните идеи, представени като триизмерна визуализация, напомнят от сдружение "Трудолюбци". 


Както сме информирали вече, дейностите по проекта ще преминат през три основни етапа.


Проектното предложение „_Място – Доброволчество с въздействие” е разработено от Сдружение "Трудолюбци" - с. Трувовец. То се осъществява със съдействието на Сдружение "БГ Бъди активен" и финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Също така съдействие за реализирането на проекта оказват Община Ботевград и Кметство Трудовец.


„_The Spot/_Място“ предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Приобщаването им към създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност да се изявят да покажат своите таланти, способности и силни страни.


От своя страна участието на гражданите в изграждането на пространството ще засили отговорността за неговото опазване и поддръжка.


Затова сдружение „Трудолюбци” канят всички, които имат желание и възможност, да се включат в етапите на реализиране на проектните дейности със своите идеи, знания или умения.


Тел. за контакти: 0887 300 562 / e-mail- trudolubci@abv.bg