В дните от 14 до 18 май ще се проведе 13-та Национална библиотечна седмица „Достойно бъдеще за нашите библиотеки”.  Националната библиотечна седмица се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България” и с подкрепата на Фондация „Америка за България”.


Библиотека „Иван Вазов”- Ботевград ще се включи в кампанията с няколко инициативи: екскурзии в библиотеката, посещения в отделите на библиотеката под надслов „Аз вече чета в библиотеката”.


Още в първия ден от кампанията в библиотеката на посещение бяха ученици от първите класове на ОУ "Никола Вапцаров”.  По време на своето първо посещение първокласниците се запознаха с необятния свят на книгите, начина им на подреждане, как да станат читатели, правилата за ползване на библиотеката и молбата на книгата.


Приключението за новите приятели на библиотеката продължи с четене на приказки и отгатване на гатанки. Децата искрено се радваха на прочетеното и се впечатлиха особено много от изложените книги, притежание на библиотеката. Накрая се разделиха с домакините усмихнати, щастливи и доволни, отнасяйки със себе си спомен и подарък – Молбата на книгата .


По време на кампанията в библиотеката ще гостуват първокласници от всички училища в Ботевград.