По повод отбелязването на Световния ден на околната среда – 5 юни, РИОСВ – София обявява конкурс за изработване на видеоклип до 2 минути, на тема “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”. В конкурса могат да вземат участие ученици от 6 до 12 клас. Желаещите да участват трябва да се фокусират върху проблема със замърсяването с пластмаса, нейното рециклиране и предотвратяването на повторно замърсяване. Победителите ще бъдат отличени с индивидуални награди, а най-добрите проекти ще бъдат качени на интернет страницата на РИОСВ – София. Видеоклипът спечелил първа награда ще бъде шапка на фейсбук страницата на инспекцията за период от една година, като целта е посланието да достигне до повече хора.


Видеоклиповете може да изпращате до 1 юни включително на адреса на РИОСВ – София (гр. София, бул. „Цар Борис III, № 136, ет.10, ст.8), както и на e-mail адрес - riosv@riew-sofia.org (могат да бъдат използвани програми за трансфер на данни с по-голям обем, като в съобщението бъде описано, че се отнасят за обявения конкурс).


Повече информация за конкурса може да намерите на интернет страница на РИОСВ – София http://www.riew-sofia.org/


Ученически конкурс по повод Световния ден на околната среда


Изработка и представяне на видеоклип до 2 минути


Тема: “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”


Конкурсът се организира по повод Световния ден на околната среда  - 5 юни, който тази година се провежда под мотото “Да победим замърсяването с пластмаса“


Организатор – РИОСВ – София


Общи условия за участие:


1. Могат да участват ученици от 6 до 12 клас от  София-град и Софийска област;


2. Няма ограничения  за използваните софтуерни продукти, материали и техники. Във видеоклиповете могат да бъдат използвани снимки, изображения и мелодии, които не са под закрилата на Закона за авторското право.


3. Видеоклиповете трябва да са свързани с темата “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”;


4. Краен срок за изпращане до 17 часа на 1 юни 2018 година.


Оценяване и класиране:


1. Видеоклиповете ще бъдат оценявани и класирани от комисия, съставена от експерти на РИОСВ – София;


2. Критерии за оценка – актуалност, оригиналност, креативност и сложност на изпълнение и оформление. Общият брой точки по критериите е 100.


Награди:


1. Обявяване на резултатите и награждаване – 5 юни 2018 г.;


2. Победителите ще бъдат отлични с индивидуални предметни награди


За повече информация тел. 0882 408 928 и e-mail адрес tz_boidjieva@riew-sofia.org