Истинска трагедия се разигра снощи  на улица  „Зелинград” в Ботевград. Тригодишно момиченце бе прегазено от лек автомобил „Голф” пред очите на баща му.
Шофьорът е  21-годишен младеж, който е студент в Габрово.  Свидетели на инцидента разказаха, че около 22 часа младежът излязъл от дома си с колата, искал да отиде да купи карти от магазина на улица „Зелинград”.  Докато се движел по „Патриарх Евтимий” след него карала друга лека кола, а когато спрял пред магазина, другият  шофьорът го обвинил, че го бил засякъл на кръстовището с улица „Любен Каравелов”. Между двамата избухнал скандал. В разправията се намесили и други хора , които по това време пиели пред магазина на „Зелинград”. Шофьорът на голфа се уплашил, че ще го нападнат, затова бързо се качил в колата и тръгнал. В това време тригодишното момиченце, дъщеря на другия шофьор, внезапно излязло пред автомобила и така било прегазено.
Според живеещи в ромската махала бащата на момиченцето е бил употребил алкохол, карал колата си без книжа и даже возел детето си.
Водачът, прегазил детето, веднага е задържан в полицията. В това време тълпа роми, близки на семейството на прегазеното дете, отишли в дома на младежа за саморазправа. Счупили вратата и безчинствали в  жилището.
Случаят се разследва от Областната дирекция на полицията  София.