На 02.06.2018г. Волейболен клуб Етрополе, с подкрепата на Община Етрополе, ще организира втори мемориален турнир по волейбол в памет на големия треньор Владимир Прохоров.
Едва ли има човек в България, свързан с волейбола, който да не знае кой е Владимир Прохоров. С отбора на Левски жени той печели купата на КЕШ /сега Шампионска лига/   за България.
В първенството на страната като треньор има 43 титли: 25 при жените и 18 при юношите и момчетата. Сред волейболните ни треньори тези 43 титли със сигурност са рекорд, но не е изключено да са такива и за целия ни спорт.
Той отдаде на Етрополската волейболна школа 13 години от своята треньорска професия. Под негово ръководство Етрополският волейбол се наложи като един от основните центрове в страна. По този повод миналата година ръководството на ВК"Етрополе" взе решение да се организира турнир в негова памет.
В тазгодишната надпревара ще вземат участие четири отбора, като специален гост ще бъде съпругата на Владимир Прохоров. Голямата волейболистка Янка Радева - сега Прохорова, след завършване на своята състезателна кариера откри като треньор много състезатели, играещи за националния отбор на България.
Ето и програмата на турнира:
• 10.00 ч. ВК"Ботев"-Ихтиман" - Сборен отбор от бивши състезатели на Прохоров
• 11.00 ч. Откриване на турнира
• 12.00 ч. Етрополе - Своге
• 14.00 ч. Мач за ІІІ-VІ място
• 16.00 ч. Мач за І-ІІ място
Източник: ВК „Етрополе”