Ботевградчанинът Марио Панчев, който беше смъртоносно прострелян от затворника-беглец Владимир Пелов, е бил в комбина с полицаи и магистрати от София. Връзките им не били само на приятелска основа, но и на финансова. Панчев взимал между 30 и 50 000 лева от обвиняеми, с обещание, че ще ги „оправи”, като ги отърве от наказателно преследване и съд. След това всички си разделяли плячката.
Това съобщиха за Фрог нюз разследващи. От години това бил бизнесът на Марио Панчев. Навремето се занимавал със сводничество, но зарязал бизнеса с жени, откакто напипал по-доходоносната ниша. Панчев не криел връзките си с ченгета, прокурори и съдии, напротив. Парадирал с това, че седял в кабинетите им, ходел по ресторанти с тях и дори по почивки. Най-често жертвите били от ромски произход.

„Заключват някого. Казват на Панчев и той отива на разговор с него в ареста. Иска му парите, като обещава ,че „неговите” хора ще му издействат свободата. После я стане, я не. Взима парите и край. Онзи не смее да си ги потърси, защото знае за какво ги е дал и няма как да писне. Пък и е наясно, че Марио се познава с ченгета. Ако реши да иска парите, знае че може по-зле да стане”, разказаха източниците ни.

Множество снимки, с които Фрог се сдоби, свидетелстват за странната симбиоза между хора от МВР и прокуратурата с представителя на кримисредите. Около 200 души изпратиха Марио Панчев в последния му път. Негови близки предполагат, че от чувство на вина давал пари за местен храм и помагал на самотна възрастна жена. Марио не е женен, няма и деца. Има само майка.