На 27 юни Общински съвет – Етрополе проведе своето 6-то редовно заседание. По уважителни причини от заседанието отсъстваха Васил Стоев и Петко Петков.
Към дневния ред бяха прибавени допълнително три точки: Определяне на представител на Община Етрополе в извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – София; Подновяване срока на договора за управление на управителя на „МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“ Етрополе“ ЕООД град Етрополе и Изменение и допълнение на Решение №1/25.01.2018 г., Протокол №1 на Общинския съвет – Етрополе, изменено и допълнено с Решение №26/29.03.2018 г., Протокол №3.


• Първа точка от дневния ред относно Приемане на Процедура за избор на
финансова или кредитна институция, или финансов посредник беше приета с 15 гласа „за“. 
• Точка втора от дневния ред: Актуализация на Програма за управление и
разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 година стана Решение с 9 гласа „за“ и 6 гласа „против“  /Венета Гергова от ПП ГЕРБ, Владимир Александров, Васил Иванов, Васил Георгиев, Лъчезар Лазаров, Цветолюб Пенчев от ПП БСП) относно    от Владимир Александров предложи да отпадне т.2 от раздел 6, но не бе прието. 
• Предложението по трета точка за  Изменение на Решение №5/25.01.2018 г., Протокол №1 стана решение с 11 гласа „за”, 4 бяха  „против” /Владимир Александров, Васил Георгиев, Лъчезар Лазаров и Цветолюб Пенчев  от ПП БСП/.
• Четвърта точка, касаеща управлението на имот – частна общинска собственост, находящ се на бул. „Руски” № 100, блок № 1, УПИ II – „За жилищно строителство”, кв. 90 по ПУП на гр. Етрополе беше приета единодушно с 15 всичките гласа.
• Точка 5 от дневния ред относно Разпореждане с имот – частна общинска
собственост Помещение – магазин за промишлени стоки, находящ се на бул. „Руски“ №100, жилищен блок №1, кв. 90 по ПУП на град Етрополе.  не бе приета, защото 8 съветника бяха „за“ и 7 - „против“ /Венета Гергова от ПП ГЕРБ, Владимир Александров, Васил Иванов, Боряна Керемидска, Васил Георгиев, Лъчезар Лазаров и Цевтолюб Пенчев от ПП БСП/.
Тази точка предизвиква сериозни дебати, с искане да се изработи общинска стратегия за такива имоти, защото се явяват в противоречие тази и предишната точка.  Кметът   Димитър Димитров поясни, че това е по общинска стратегия, приета от Общинския съвет – Етрополе   и се следва нейното изпълнение.
• Точка 6 от дневния ред, касаеща Прекратяване на съсобственост върху
недвижим имот УПИ IV – 163,164, 166, квартал 37 по ПУП на с. Бойковец   беше приета с 14 гласа „за“ и 1 глас „въздържал се“ /Боряна Керемидска от ПП БСП/. 
• Единодушно бе прието одобряване предложеното в седма точка Задание по чл. 125 от ЗУТ и разрешаване изработване на подробен устройствен план – план за застрояване на поземлен имот №0641016, м. „Равнището“, землище на гр. Етрополе. 
Целта е разделянето му в два нови проектни имоти с № 064018 и 064019, създаване на устройствена основа и определяне на режим на застрояване, съобразно начина на ползване.
• Единодушно беше прието в осма точка предложение за одобряване на задание за проектиране и разрешаване изработване на подробен устройствен план – план за застрояване за имот №040024, находящ  се в м. „Лопянското“, землище на с. Брусен, община Етрополе. Целта е създаване на градоустройствена основа и определяне на режим на застрояване.
• Предложението по точка 9 от дневния ред, относно Кандидатстване на Община Етрополе по процедура чрез подбор на проекти BG06RDNP001-7.007 – Спорт „Изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на спортна инфраструктура“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или р от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. беше прието с 15 гласа „за“.
• По допълнителните точки 10, 11 и 12 съветниците решиха единодушно: да се приеме изменение на Решение №1 от 25.01.2018г. на Общинския съвет; да се удължи договора на управителя на МБАЛ ”Проф. д-р Ал. Герчев” Етрополе” ЕООД  д-р Галя Василева с 3 години и по т. 12 и Община Етрополе да се представлява от инж. Стефан Борисов в извънредното събрание на Областната Асоциация на ВиК на 23.07.2018 г.