В навечерието на Петровден, празникът на гр. Етрополе, на 27 юни ВГ „Оренда” към НЧ «Тодор Пеев-1871г.» представи спектакъла „Сезоните на спомена” в Историческия музей.
Спектакълът е по сценарий на талантливата етрополска поетеса Бистра Александрова, автор на няколко стихосбирки. Постановката е на Петя Цекова – ръководител на ВГ «Оренда».
Залата на музея се оказа тясна за многобройните почитатели на групата. Лъчезарните изпълнители изпълниха пред ентусиазираната публика популярни български и авторски песни на етрополския композитор Николай Христов.
Спектакълът започна с популярната българска песен „Една българска роза”. Пред публиката се изредиха най-ярките спомени от ранната младост и по-късните години от живота на главната героиня Мария (в ролята Николина Червенякова) – непоправима романтичка, вече жена на зряла възраст, но с неостаряващо сърце.
Публиката стана част от една истинска ретро разходка чрез спомените от Пролетта, Лятото и Есента в живота на Мария. На сцената в ролята на сезоните се въплътиха: Генади Миков, Виолета Димитрова и Маргарита Йотова от ВГ „Оренда”.
Спектакълът пренесе публиката из романтиката и чара на малките провинциални градчета като Етрополе, летните страсти на брега на морето, стилните жени и галантните мъже, които никога няма да допуснат «зимата» в своя живот.
След края на спектакъла песните звучаха по етрополските улици подети от въодушевената публика, тръгнала към къщи, завладяна от магията на песента.
Източник: Етрополски исторически музей