Към 15:00 часа продължават съвместните действия за справяне с бедстващото положение на Община Етрополе, пожарната, полицията и ВиК, подкрепени от „Елаците-Мед“ АД и фирмите „Джани“ ООД, „Маридел“ АД и др.
Бедстващи хора няма. Евакуирани са двама души. Пътят Етрополе – Джурово вече е проходим. Тази сутрин кметът на Община Етрополе и Общинският щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия проведоха среща с гл. комисар Николай Николов. В интервю за радио Фокус кметът каза:
„Има наводнени къщи, но няма бедстващи хора в Етрополе, ситуацията се нормализира. През Етрополе минава река Малък Искър. Ние сме водосборен район, така че непрекъснато се мени нивото. Имаме язовир, който следим в момента. На няколко пъти беше спирано движението за Правец в посока София. Към момента е проходим пътя и за Правец и за Джурово.
С електричеството нямаме проблеми. Насипваме огромна скална маса,за да укрепим стената на река М. Искър. Опитваме се да помогнем на хората.
В Етрополе беше сутринта главен комисар Николов. Разговаряхме и с него. Неговите сили също са мобилизирани в района и считам, че ще се справим със ситуацията.“