Днес Софийският окръжен съд гледа делото за мерките на тримата задържани – Тихомир Миков, Владимир Стефанов и Борис Ерменков.
Те бяха арестувани във вторник заради отвличането на Деян Вутов, палежи на офиси и жилища в града, както и за убийството на братята марко и Цветан Петрови през март 2016 г. Миков е обвинен като подбудител на покушенията, за които беше задържан Пелов, както и за отвличането на Деян Вутов на 21 май 2017 г. Окръжният съд пусна под домашен арест Миков и сина на Пелов, а Ерменков е с гаранция от 4 000 лева. Към делото са приобщени още няколко случая  на взривове и неразкрити убийства, които още се разследват и за тях няма обвинения, стана ясно в съда.

Арбалет на безследно изчезналия Деян Вутов е намерен в дома на най-близкия му приятел – Владимир Стефанов. Според разпит на брата на Деян – Николай, оръжието е на брат му и той не би се разделил с него. За последно Деян е бил в заведението на брат си в центъра на града заедно с Владимир Стефанов и Борис Ерменков. След това следите му се губят. По арбалета са открити ДНК следи на мъже, но експертизата не може да посочи кои са те.

Пред съда задържаните заявиха, че не могат да разберат защо ги обвиняват сега – три години след палежите и година и половина след убийството на двамата братя, информира вестник "24 часа".