Един от талантливите млади баскетболисти на Балкан - Илиян Илиянов, вече близо седмица е в Ню Джърси. Капитанът на 14-годишните момчета на Балкан, които спечелиха сребърните медали от българския шампионат, е един от участниците в баскетболния камп The Jam. Сред водещите специалисти в кампа е друг ботевгрдчаанин - възпитаникът на школата на Балкан и бивш играч на мъжкия тим Кирил Райков. Той отговаря за кондиционната подготовка на участниците, които са от различни държави от Европа и света.


Илиян се присъедини към кампа няколко дни след започването му. Заниманията в базата на колежа Колдуел стартираха, докато в България се провеждаше финалният турнир за момчета до 14 години и именно това бе причината за по-късното включване на нашето момче.


The Jam Basketball Camp е един от най-посещаваните в САЩ и е с повече от 65-годишна история. Той предлага високо интензивна баскетболна и физическа подготовка, водени от класни треньори, работили със състезатели от НБА, като Ръсел Уестбрук.


Покрай специализираните занимания всички участници ще могат да подобрят своя английски език, ще завържат много контакти и приятелства, а освен това ще могат да посетят и някои от забележителностите на Ню Йорк, който е на около 40 км от мястото, където се провежда кампът.