На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за ОВОС „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ” АД обявява, че има инвестиционно предложение (ИП) за „Преструктуриране на съществуващ обект от хранително-вкусовата промишленост в цех за производство и пакетаж на тестени изделия” в гр. Ботевград, Община Ботевград, област София, ул. „Цар Иван Шишман” №39, в поземлен имот с идентификатор 05815.303.140. 


В цеха ще се произвеждат тестени изделия, като максималният капацитет на производство се предвижда да достигне 30 тона за денонощие, при първоначални 10 – 15 тона за денонощие. Общата използвана площ за производствени и спомагателни дейности ще бъде около 4 500 – 5 000 кв.м. Производствените линии за производство и пакетаж на точени кори ще бъдат разположени в съществуващите производствени помещения, ще бъдат използвани наличните складове, хладилници, битови и санитарни помещения, както и административната част. 


Поземленият имот и прилежащите към него сгради са с напълно изградена инфраструктура – гранични и вътрешни пътища, електропровод, водоснабдяване, газификация и канализация, което изключва необходимостта от изграждане на такава. 


При реализиране на ИП не са предвидени изкопни работи и/или ползване на взрив. При извършване на дейностите по преустройство на обекта и последващата експлоатация на предприятието не се очаква генериране и изпускане на емисии от вредни вещества.