Днес бе оповестено официално, че от новия сезон братята Деян и Калоян Иванови през следващия сезон ще играят за Левски Лукойл. Те се завръщат в България след 13 сезона в чужбина.


"Подписването с близнаците, които са българите с най-успешна и с най-дългогодишна професионална кариера зад граница, е безспорен успех за нашия клуб и ясен знак за амбициите, които Левски Лукойл тепърва ще предявява на европейската сцена. И ръководството, и Иванови са обединени от амбицията и желанието за постигането на една обща цел - осъществяване на сериозен пробив в Европа", гласи още съобщението.


През сезон 2003/2004, когато Деян и Калоян Иванови са на едва 17-годишна възраст, те се озовават за първи път в Левски, но така и не изиграват нито един мач, защото отпътуват за Русия. Както тогава, така и сега, треньор на „сините” е Константин Папазов.

Днес, 15 години по-късно, когато вече са на 32 години и с изградената репутация на едни от най-солидните европейски играчи на позициите „4” и „5” през последното десетилетие, едно нещо е сигурно: Иванови най-после ще дебютират с фланелката на Левски