Баскетболен клуб Левски Лукойл подписа договор за новия сезон с американския гард Патрик Рембърт. Той е и първото чуждестранно попълнение в селекцията на шампионите и петото име, на което ръководството ще разчита, след тези на братята Калоян и Деян Иванови, Божидар Аврамов и Асен Великов.


Патрик Роналд Ремберт е роден на 9 април 1990 г. в Лонг Айлънд, щата Калифорния. Ръст 185 см, тегло 85 кг. Позиция: пойнт гард, шутинг гард. За последно в Европа играе за турския Петким, където е съотборник на Калоян Иванов и където регистрира средни показатели от 21,1 точки, 4,5 асистенции и 3,0 борби, при успеваемост от игра 55,1%, от тройката 45,5% и от линията за изпълнение на наказателни удари - 83,1%.

Пат Ремберт е възпитаник на Калифорния Ървин в колежанската лига на САЩ NCAA, а в Европа се е състезавал още в първенствата на Унгария и Хърватия. Има богат опит зад граница в първенствата на Либия, Египет, Катар, Доминиканска република и Венесуела. Сезон 2017/2018 той открива именно в лигата на Либия, където успява да стане най-добър реализатор 25,6 точки средно на двубой.