Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"  инж. Светослав Глосов провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“.  В момента се обновяват четири от предвидените за ремонт общо 6 носещите колони на съоръжението.


Работи се на стълбове - 3, 4, 5, и 6.  Предвидените дейности трябва да завършат до края на декември т.г. През последните две седмици е почистена бетоновата повърхност на колоната на стълб 4 и са ремонтирани вътрешните бетонови повърхности. Завършен е стоманобетоновият кожух на 5-та колона. Изпълнени са проучвателни сондажи при стълбове 3 и 6.


До завършването на ремонтните дейности трафикът на леките и лекотоварни автомобили по виадукта "Коренишки дол" е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За повишаване информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукта, които указват, че движението е затруднено поради ремонт на съоръжението.