Днес - едва на 45 години - ни напусна Димитър Пенчев Димитров. Един отличен баскетболист, треньор и приятел. Отиде си точно на Успение Богородично след тежко боледуване.


Митко Пенчев, както го наричаха всички, е продукт на баскетболната школа на Балкан Ботевград. С подрастващите формации става два пъти шампион на България и още 17-годишен е включен в мъжкия тим на Балкан. Баскетболните му качества и сърцатата му игра са забелязани от ямболския треньор Иван Чолаков, който го привлича в града край Тунджа. Пенчев бързо се налага като основен играч, градацията му с ямболския тим в шестте години е възходяща, за да се стигне до спечелването на шампионската титла през сезона 2001-2002 година.


Завръща се в родния Балкан, след това за кратко преминава във варненския Черно море. След четири сезона за Балкан той преустановява кариерата си като играч през 2007 година. Не спира с баскетбола - продължава като треньор, предавайки баскетболните си умения и изключителния си дух на момчетата от школата на Балкан. И под негово ръководство кадетите стават шампиони на България през 2012 година.


Митко Пенчев винаги бе близо до своята любима баскетболна игра. До последно, преди тежкото заболяване да изцеди жизнените му сили.


Поклон пред паметта му!