ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров“ кандидатства в качеството си на партньор  по  проект „Баскетбол без граници“  по втора Покана за набиране на проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Във връзка с това Общинският съвет даде съгласие за монтиране на оборудване в училището за целите на проекта, като тези активи се предоставят за безплатно ползване за най- малко пет години след приключване на дейностите по проекта. Освен това, местният парламент декларира, че няма да променя характера на собствеността върху обектите, включени в проекта, и че предоставя същите да се ползват за неговите цели.    


Водещ партньор по проект „Баскетбол без граници“  е Факултет по физическо възпитание и спорт към Нишки университет, а партньор – Обединен баскетболен клуб ЦСКА – София.  


Основните цели на проекта са: насърчаване на включването на лица с физически увреждания в спорта в трансграничния регион, изпълнение на дейностите за обучение по баскетбол за инвалидни колички, повишаване на материалния и персоналния капацитет за обучение, състезания и лагери за баскетбол за инвалидни колички, конкурентност и тренировъчен лагер за работа в мрежа на младежи с физически увреждания, работа в мрежа за треньори, съдии и други служители в баскетбола за инвалидни колички, както и създаване на мрежа от треньори , рецензенти и други служители в баскетбола за инвалидни колички в създаването на трансграничен традиционен турнир в баскетбола за инвалидни колички. 


Стойността на проекта е 149 899,87 евро, в това число 60 120,19 евро за Факултет по физическо възпитание и спорт, 44 884,54 за ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров“ и 44895,14 евро за Обединен баскетболен клуб ЦСКА – София.