Под звуците на студентския химн беше открита новата академична година в Колежа по eнергетика и eлектроника към ТУ-София. За тридесети път висшето учебно заведение отвори врати, за да посрещне своите студенти.  


Доц. д-р Павлинка Радойска, ръководител на катедрата в Ботевград, от свое име и от името на целия академичен и административен състав приветства младите хора и им пожела много успехи. 


При откриването доц. Радойска заяви още, че в КЕЕ не само се учи, но има и време за развлечения. Всеки семестър в часовете, отредени за физическо възпитание и спорт, студентите посещават различни природни забележителности, като Рилските езера, Вазовата пътека в Искърското дефиле, х. Дерменка, х.Мальовица и др. в часовете по физическо възпитание. Тя обърна внимание на първокурсниците, че могат да получават всякаква актуална информация по организационни въпроси на сайта на катедрата (tu-utc.com), а за обучение – в системата за електронно обучение (tu-kee.edu20.org), където могат да се подготвят и да правят упражнения както от учебните зали, така и от вкъщи. 


На церемонията по откриването на новата академична година присъстваха всички преподаватели на катедрата с изключение на проф. д.т.н. Ради Романски, заместник ректор на ТУ-София, тъй като бе възпрепятстван от административни задачи. 


В КЕЕ се обучават професионални бакалаври по Приложна електронна и компютърна техника. Изучават се компютърни и електронни дисциплини, като в последния семестър се извършва профилиране на студентите. Обучението е редовно и дава възможност за получаване на стипендии за висок успех, участие в студентски практики и др. От друга страна,  благодарение на съботно-неделния график, студентите могат да работят на пълен работен ден.


Катедрата има сключени договори по програмата „Еразъм+”, по които студенти на катедрата могат да се обучават по един семестър в Словакия, Холандия или Испания. Възпитаници на висшето училище от предишни випуски са се обучавали в университетите в Жилина, Словакия и Делфт, Холандия. Сред тях има такива, които са избрали да учат магистратура в чужбина. 


В рамките на един семестър студентите могат да се обучават безплатно в Сиско академията на КЕЕ. Сертификатите, получени от това обучение, са признават в цял свят. Новост във висшето учебно заведение е, че от тази есен възпитаниците на КЕЕ могат да се обучават по магистърска програма в базата на колежа. Факт е споразумение за провеждане на изнесено обучение от катедра "Електротехника, автоматика и информационни технологии" на Инженерно-педагогическия факултет – Сливен, към ТУ-София. Завършилите ще получат диплома за магистър-инженер по автоматика.