Център за подкрепа за личностно развитие – Ботевград организира Ден на отворените врати. Събитието ще се състои на 21 септември от 10 часа в Центъра, който се намира на ул. „Александър Батенберг“ №14; ет. 4. То е съвместна инициатива на РУО - София регион и Регионален център за подкрепа на процеса за приобщаващо образование - София област, където работят висококвалифицирани психолози, логопеди и  специални педагози.


В рамките на събитието специалистите от ЦПЛР ще представят материали с практическа насоченост, свързани с работата с децата и учениците със специални образователни потребности, с цел включване в образователния процес чрез специфични методи и средства на взаимодействие, техники за четене и писане, начини за развитие на фината моторика.


Кабинетите на логопеда и психолога ще бъдат отворени за въпроси и консултации във връзка със съвременното откриване и диагностициране на логопедичните и психологичните проблеми у децата и учениците и тяхната терапия.


В Деня на отворените врати ще бъдат показани предмети и изделия, изработени по време на лятната работа на специалистите от Центъра с децата и учениците със специални образователни потребности. Темите на проведените занимания бяха „И ние можем“, „В света на приказките“ и „Българско народно творчество“.


В хода на събитието ще бъдат предоставени образователни рамки и помагала, изготвени от педагогическите специалисти, с цел популяризиране дейността на ЦПЛР - Ботевград и подпомагане работата на учителите от детските градини и училищата. 


Целта е да се подкрепят децата на Ботевград и община, включително и тези, които не са на допълнителна подкрепа - ресурсно подпомагане.


ПРОГРАМА


21.09.2018г. 


/от 10.00 до 12.00ч. и от 13.00 до 15.00ч./


Свободен прием – консултации за деца, ученици, родители, учители.


Децата и учениците задължително се придружават от родител или настойник.


Консултациите се провеждат индивидуално в присъствието на родител.


Място: ЦПЛР - Ботевград 


Дебати на тема: „Родителите са родители“ 


/от 15.00 до 16.00ч./ 


Място: Залата на ЦПЛР - Ботевград