Както вече писахме, днес министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Дома за възрастни хора  в град Етрополе.
Поводът е Международния ден на възрастните хора. Той и придружаващите го лица бяха посрещнати по стар български обичай с питка и мед.
С влизането се ръкува с всички присъстващи на срещата обитатели на дома.
След което изрази задоволството си от срещата, от добре подредения и поддържан Дом. Като им честити празника,  изказа голямата си благодарност за родителските грижи, за житейските мъдрости и добродетелите, които тези хора и техните връстници предават на младите поколения.  „Вие сте хората, които ни възпитахте да бъдем добри и достойни граждани, да уважаваме традициите и да живеем в дух на разбирателство, солидарност и подкрепа. Радвам се, че съм сред Вас на Вашия ден, на Вашия празник, за да Ви благодаря, че Вие сте хората, които сте се грижили за нас, по-младото поколение” – изтъкна министър Петков. И още, „дошъл съм да поговорим за проблемите ви, за условията, при които живеете. В един откровен разговор да чуя вашите мнения.”
На зададените му въпроси отговори искрено и задълбочено.
Своя поздрав той отправи и към директорката на Дома за стари хора Цветелина Петкова за прекрасните условия, които са създадени и се създават за неговите обитатели.
Министър Бисер Петков поднесе подарък на Дома – икона на Света „Мина“, която да ги закриля. От негово име и от името на Общината им бяха подарени  празнични торти и други лакомства.
Заместник-кметът Стефан Борисов прочете поздравителния адрес по повод днешния празник от името на кмета на Общината Димитър Димитров, който поднесе на директорката, заедно със саксия красива бяла орхидея.
Директорката Цветелина Петкова разказа историята на Дома и благодари на Министерството на труда и социалната политика за честа, оказана им с посещението на министъра на техния празник. След което му подари колаж със снимки от живота на обитателите на Дома.
Тя благодари и Общинското ръководство за съдействие и помощта от откриването на Дома до ден днешен.
Празничната програма продължи със забавна сценка, песни и стихове, които бяха изпълнени от обитатели на Дома за стари хора в Етрополе.
На срещата присъстваха инж. Стефан Борисов – заместник-кмет на Община Етрополе,   Мариана Драганска – секретар на Община Етрополе, Росица Иванова – началник-отдел „Социална политика, спорт и туризъм“, Галина Павлова – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – град Етрополе, Росица Драганска – началник-отдел „Социална закрила“, директори и управители на институции в града.
След това министър Бисер Петков и придружаващите го лица се отправиха към хотел „Еверест”, където в ресторанта беше организиран от Клуба на пенсионера в града празничен обяд.