Както вече съобщихме, на 03.10.2018 г. в Етрополския комплекс “Етрополия” беше  официалното откриване на програмата “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/. По време на 15-седмичното обучение 27 участника ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият свой бизнес.


Николай Минков - изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, Нанси Шилър - CEO и президент на Фондация “Америка за България”, Стефан Борисов – заместник-кмет на Община Етрополе, Теодор Седларски - декан на Стопанския факултет при Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Венета Гергова -  директор-дирекция “Администрация и туристически дейности”- Етрополе на “Елаците-Мед” АД, както и Мохамед Гералдез – ентусиаст-предприемач и инвеститор, отправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех.
Може би още по-ценно бе присъствието на Мария Радунчева, Магдалена Рачева и Павлина Георгиева - победителите на първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково. Те, заедно с Мария Цачева - собственик на френската бутикова пекарна “Прованс” в село Чавдар, споделиха преките ползи от обучението за техните собствени развиващи се бизнеси. 


След официалното откриване курсът започна с първата лекция, в която Мохамед Герладез и Лукан Червенков - създател и собственик на марката висококачествени български спортни чорапи от мериносова вълна „Shushon”, споделиха своите виждания за това какво означава да си предприемач по света, в България и въобще.


Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи на 14.12.2018 г. с финално представяне на бизнес-плановете на участниците. Лекциите ще се водят в малкия салон на Етрополското читалище, всеки вторник от 17:00 часа след обяд.


Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.