На 1 октомври бе първият работен ден за новият началник на хирургичното отделение на ботевградската болница. Той идва от частна болница във Враца, където бе шеф на хирургията. Д-р Кюркчийски е специалист по обща и детска хирургия, онко и лапароскопска медицина. 


„През годините съм чувал хубави неща за ботевградската болница, затова приех поканата на ръководството на здравното заведение да оглавя хирургията тук“ - заяви в първото си интервю за местната телевизия д-р Кюркчииски. - Намерението ми е хирургичният обем, който е бил преди години, да се възвърне“ - допълни той. Освен това новият началник на отделението има амбиция да внедри съвременни методи, както и да обучава млади лекари. Според него това трябва да бъде приоритет, за да не се стига до ситуация, в която няма кой да замени отиващите в пенсия добри медици.


Новото ръководство на МБАЛ Ботевград възлага надежди на д-р Кюркчийски, че лапароскопската апаратура в нашата болница отново ще заработи. 


„От две години и половина апаратурата за безкръвни операции не е използвана. В момента текат технически проверки, защото трябва да се дадат съответните гаранции и лицензии, за да може да бъде използвана. Трябва да се види има ли модули, които не работят, за да се подменят с нови“ - заяви д-р Кюркчийски. 


Хирургът остава да живее в Ботевград, той ще ползва служебен апартамент, който се намира в сградата на болницата. „Немислимо е един шеф на хирургията да бъде далече от пациентите“ – категоричен е той.