В СУ „Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“ бе открита кампанията „Детско полицейско управление“.  Кампанията бе открита от Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ и инспектор Павлин Ангелов – Началник група „Пътна полиция“. 
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните класове.  Програмата „Детско полицейско управление“ ще се включат ученици от III „в“ клас на СУ „Христо Ясенов“ с класен ръководител Величка Василева и III клас от ОУ „Христо Ботев“ – град Етрополе Вержиния Николова.
Инспектор Сиракова разясни на децата какво ще правят в извънкласните си занимания по програмата. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес  ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и  „Криминална полиция“.
Доброволците от третите класове заедно с техните класни ръководители прочетоха колективно етичен кодекс съдържащ задължения и отговорности и обещаха да го спазват, те получиха от полицейски служители светлоотразителни жилетки, шапки и баджове с логото на управлението.
Текст и снимки: Общината – без редакторска намеса