Червена България ликува, емблемата на ЦСКА беше платена преди минути! Плащането бе извършено днес следобед, малко преди да изтече крайният срок, който бе до 15:00 часа.


Така желанието на привържениците е изпълнено. С плащането на активите на старото дружество, оттук нататък следва УЕФА да потвърди, че клубът на Гриша Ганчев е официален правоприемник на фалиралия ПФК ЦСКА АД.


Парите, които трябваше да бъдат платени от боса на "червените" са 8 милиона лева - това бе сумата, която бе заявена от фирма "Ред Енимълс" по време на търга в Кърджали миналата година.


Ето какво пише в сайта на ЦСКА:


"Армейци,


ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват. Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост.


Въпреки всички тези обстоятелства, ние заявяваме официално:


ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена!


ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава!".