ТИР-овете, които минават покрай село Врачеш, не спазват пътните знаци, с което създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Завивайки към административната сграда на „Балкантрансгаз”, те отнемат предимството на автомобилите, които се движат по главния път – от Ботевград към Врачеш. Цяло чудо е, че до момента няма тежки катастрофи с пострадали хора. Това коментираха съветниците извън дневния ред на вчерашното извънредно заседание. 


Йордан Йорданов сподели за случай с водач на лек автомобил „Пежо, който едва успял да избегне удара в ТИР, отнел му предимство в опасния участък. Според него там трябва де се изгради кръгово кръстовище. 


В отговор кметът Иван Гавалюгов обясни, че се предвижда изграждане на кръгове кръстовище при „розите” /на пътя Ботевград – Врачеш/. „Има проект, не сме го представяли все още, защото е на фаза идейно проучване. Възложено е на проектант, участвал в разработването на този проект, съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура”. Но за съжаление тази процедура е бавна”, обясни Иван Гавалюгов. Той даде пример с проекта за велоалея  и пешеходна алея между Ботевград и Врачеш. Съгласуването му продължава вече две години. „Собствеността на инфраструктурата е държавна, а това доста усложнява нещата”, добави кметът.