Тържествената програма, посветена на 37-та годишнина от обявяването на Правец за град, завърши с концерт в читалище „Заря” и илюминации на централния площад. 


В деловата част на тържеството поздравително слово поднесе кметът на града – Румен Гунински. „Уважаеми съграждани вече 37 години Правец е синоним на труда и успехите, на стандарт и развитие. Нека запазим тази емблема за града си и това да бъде нашата посока и нашият стремеж ! Честит Празник!”, каза той.


За празника на града бяха получени поздравителни адреси от президента на Република България – Румен Радев, от Корнелия Нинова – народен представител и председател на БСП, от Николина Ангелкова – министър на туризма, от държавни институции, кметове на общини в София област, неправителствени и бизнес организации.


„Гордейте се с корените си, опазвайте наследеното от предците си! Продължавайте да съхранявате фолклорното богатство на страната ни и да предавате любовта си към българското, от  поколение на поколение!  Вярвам, че заедно млади и стари ще работите за развитието на общината и за превръщането и в още по-привлекателно място за инвестиции и туризъм! Поздравявам всички с днешния празник!” –гласи поздравителения адрес на президента Радев.


Тържествената програмата продължи с изпълнение на популярния фолклорен ансамбъл „Българе”, който представи спектакъла „Това е България”. Чрез характерните народни песни и танци той пренесе зрителите във всяка една от седемте етнографски области в страната и повиши градуса на празничното настроение в салона на читалището.


Сред официалните гости, които уважиха празника на град Правец, бяха Иван Ченчев – народен представител от 44-то Народно събрание, Детелина Терзийска – гл. секретар на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Добромир Карамаринов – президент на Българската федерация по лека атлетика, Росен Коцев – директор на областна дирекция – София област към Държавен фонд „Земеделие”, инж. Ирена Петкова – директор на Регионална инспекция по околната среда и водите, Венцислав Терзийски – ръководител на звено „Вътрешен одит”, представители на държавни структури, кметове на общини и села.