Тази сутрин горяха отпадъци на площадката, отредена от общината за строително сметище. Мястото се намира зад производствената база на фирма „Пайплайф”. Затова първоначалният сигнал, който достигна до нас, без за възникнал пожар на територията на предприятието.  


Екип на РУ „Пожарна безопасност и защита на населението” е потушил огъня на сметището. Това е станало около 9 часа тази сутрин. На място са били служители на дирекция „Сигурност и обществен ред”, тъй като сигналът е постъпил най-напред на горещия телефон на общинската структура, и екологът на общината Ева Нишева. 


„Възможно е пожарът да е умишлен или да е причинен от изхвърлени тлеещи отпадъци”, коментира екологът. 


Междувременно на редакционната поща на botevgrad.com се получи сигнал от наш съгражданин – Валери Романов, който ни пише следното:  „Моля Ви да дадете гласност за безобразното и престъпно поведение на шепа нахални, егоистични и безотговорни негодници, които редовно се занимават с безогледно и незаконно палене на отпадъци, отделящи задушливи и отровни газове, трудно разсейващи се от нашата котловина, особено при безветрие като днешното. Не може такива паразитни индивиди да се радват на безнаказаност и на нашата овчедушна търпимост! Да помислим за децата ни! Крайно време е отговорните инстанции да вземат мерки против отровителите на цял град и да им налагат незабавно заслуженото наказание!”.


Нашият съгражданин е изпратил и снимки, които публикуваме наред с тези, направени от фоторепортера на botevgrad.com.