Завършиха ремонтните дейности по църквата „Света Петка“ в Боженица. Средствата за този обект бяха осигурени от дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет.


Преди няколко месеца отец Иван и кметският наместник на село Боженица – Петър Столев, са написали писмо до дирекцията, с което искат да бъдат отпуснати 17 000 лв. Молбата им обаче е частично удовлетворена. Предоставените средства са в размер на 7 000 лв.


Ремонтът е извършен в рамките на десет дни от фирма „П Н М строй“ ООД. Обновен е покривът на камбанарията (нова конструкция на покрива, вътрешен ремонт, боядисване на дървените орнаменти и фугиране на зидарията). Боядисана е фасадата на църквата. Подменени са счупени керемиди по покрива на сградата и са почистени олуците. Ремонтирана е и тоалетната в двора на църквата. Направена е пътека до нея и е почистена растителността. Боядисани са и входните метални врати.


Църквата „Света Петка“ в Боженица е построена през 1834 година. Всяка година храмовият празник на обителта - Петковден, събира местните жители и много гости в центъра на селото.