Ирена Димитрова от Ботевград бе сред кандидат-студентите, които тази година се представиха най-добре на приемния изпит  за специалността „Политология” в УНСС. Нейното есе й донесе награда – пътуване до Брюксел и посещение в Европейския парламент.  Освен Ирена, с тридневна екскурзия до европейската столица бяха наградени още две вече настоящи студентки в Университета за национално и световно стопанство в София.  Това стана възможно благодарение на Ангел Джамбазки – евродепутат от ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. 


Ирена сподели, че се чувства удовлетворена от предоставената й възможност да се запознае отблизо с работата на Европейския парламент и неговите комисии, да разгледа залата, в която се провеждат парламентарните заседания, да се запознае лично с Ангел Джамбазки и много други личности. Тя и нейните колеги от УНСС са били сред гостите на вечерта, посветена на България. Присъствали са на представянето на книгата на Георги Атанасов – “Кан Тервел – спасителят на древна Европа“. Програмата им включваше и посещение на изложбата на фотографа Асен Великов – “Български ритуали и традиции“, която представи богатото ни фолклорно наследство в Европейския парламент. Вечерта завърши с коктейл с традиционни български ястия. Това сподели още Ирена Димитрова. Незабравимо изживяване за нея ще останат и разходките из Брюксел и Брюж, известен като Северната Венеция.  


Нашата млада съгражданка е възпитаничка на ППМГ “Академик проф. д-р Асен Златаров“. Тя завърши средното си образование през настоящата година. В момента е студентка в първи курс на УНСС.