Протестиращи затвориха пътя при Врачеш, с което се присъединиха към протестите в другите градове на страната срещу високите цени на горивата. Хората споделиха, че това не е единствената причина за тяхното недоволство. Те изброиха и други проблеми, заради които участват в днешния протест. Повишеният данък за стари автомобили, високите цени на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, на винетките, лошото състояние на пътищата, високите цени на електроенергията, нищожните детски надбавки – са само част от тях. 


Сред протестиращите имаше много млади хора. Някои от тях споделиха, че заплатите, които получават, не им стигат дори за храна, че им е трудно да отглеждат децата си в България. Млада майка бе категорична, че вече не изпитва обич към родната си страна. 


Други протестиращи изразиха недоволство от управлението на държавата и заявиха, че искат оставката на правителството.


Националният протест бе подкрепен от около стотина жители на община Ботевград, повечето от които бяха от Врачеш. В продължение на два часа и половина хората стояха на главен път 1-I при селото и не допуснаха образувалите се и в двете посоки колони от ТИР-ове да преминат. Участниците в протеста отказаха да се подчинят на полицейските служители, които поискаха от тях да освободят пътя. До стълпотворения не се стигна. Шофьорите на камионите изчакваха търпеливо. Дори някои от тях се присъединиха към протеста, като блокираха пътя между Ботевград и Врачеш.  


Протестните действия бяха преустановени след идването на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Той обеща на протестиращите, че ще покани на среща народните представители на Софийска област, пред които гражданите да поставят своите искания. Гавалюгов пое ангажимент, че чрез местните медии ще информира хората дали депутатите ще се отзоват и ако бъде насрочена такава среща, кога и къде ще се проведе тя. 


Протестиращите се разотидоха, но преди това си обещаха, че ще продължат да подкрепят протестните действия в страната. 


Протести срещу високите цени на горивата имаше днес в повече от 25 града.