Стая на загадките /ескейп стая/ е най-новото забавление, което предлагат в конната база „Здравец” в Скравена.  Играта, появила са за първи път през 2010 година в САЩ,  набира популярност през последните години в целия свят. Тя е предназначена за възрастни, които са отбор, затворен за определено време в една стая, трябва да реши поредица от логически задачи, за да намери изход и да излезе от стаята.
В Скравена обаче са направили ескейп стая за деца. „Направихме ескейп стаята, за да разширим дейностите за забавление на децата. Освен да играят на открито,  да яздят коне, да стрелят с лък, ние искаме да ги накараме да мислят, да се съсредоточават и най-вече да работят в екип. Защото това е отборна игра” – казва собственикът на базата Здравко Лесичков.-  Освен за децата – ескейп стаята е отворена и за родители, които могат да идват тук и да играя семейно или пък да оставят децата си за ден, а те да отделят време за себе си” – допълва той.
„Стаята на загадките  развива у децата кретивното мислене, различния начин на мислене, учи ги да играят заедно, да си помагат, което е най-важното и в живота” – споделя организаторът на ескейп стаята за деца Лора Рангелова.
Конната база в Скравена  е изключително популярна сред децата в софийските училища. Почти всеки ден тук идват   организирани групи от 100-130 деца. Парадоксално е, че досега базата почти не се посещава   от ботевградски деца.