Днес Балкан победи Черно море Тича със 102-62 в изтеглен мач от редовния сезон на НБЛ. Заради участието на Балкан в турнира на ФИБА Къп със съгласието на варненския клуб бе променено домакинството на тази среща и  преди началото на мача от БК Балкан благодариха публично на гостите за направения жест. Освен това срещата вместо в събота се игра в петък, тъй като в понеделник Балкан лети за Белгия за последния си мач от турнира за Купата на ФИБА Европа с Белфиус Монс Ено, който е във вторник.


Както се очакваше, Балкан нямаше проблеми и спечели с разлика от 40 точки. Треньорът Видич даде възможност да всички играчи, като от основните баскетболисти само трима бяха на полето повече от двайсет минути. Изненадващо само Брендън Браун не можа да отбележи точка, но той стреля само два пъти, съзнателно се стремеше повече да асистира и има 8 завършващи подавания.


Най-резултатен с 19 точки бе Алекс Гаврилович, той овладя и 8 борби. Танксли Ефианай вкара 14 точки, силно се включи Павел Иванов, вкарвайки 13 точки, с по 12 са Димитър Димитров и Микейл Хопкинс, сграбчил 9 борби. Мирко Мулалич вкара 8 точки, със 7 е Крис Минков, по 6 добавиха Марин Маринов и Румен Василев, с 5 е Здравко Христов.


За Черно море Тича Веселин Георгиев отбеляза 18 точки, с 12 е Георги Боянов.


Останалите мачове от кръга са в събота.