На 11 декември 2018 г. в Център за култура и дебат „Червената къща“ в София се проведе официална церемония по връчване на наградите от конкурса „Добри практики в държавната администрация 2018“, организиран от Института по публична администрация. 


Изпълнителният директор на ИПА Павел Иванов връчи на Община Ботевград  грамота за участие в категория „Социална отговорност“ за практиката „Безплатни профилактични прегледи за пенсионери“, която се провежда за втора поредна година. В рамките на кампанията 550 лица, навършили пенсионна възраст преминаха през профилактичен медицински преглед при избран от тях специалист, придружен със съпътстващи изследвания. 


Чрез кампанията за безплатни профилактични прегледи се насочва вниманието на пенсионерите към редовни превантивни прегледи, напомняйки им, че те не трябва да бъдат пренебрегнати, тъй като могат да бъдат решаващи за навременната диагностика. По този начин инициативата допринася за подобряване на социалния статус и здравната култура на населението в община Ботевград.


Практиката се прилага в резултат на партньорството на община Ботевград с МБАЛ - Ботевград и ще продължи и през 2019 г.