45 години от създаването си чества Общински пенсионерски клуб „Детелина” – Ботевград. По този повод днес бе организирано тържество в ресторанта на хотел „Ботевград“. В началото на събитието председателят на клуба - Мария Илиева, запозна присъстващите с историята около създаването и регистрирането на организацията. Поздрав към пенсионерите отправиха двете формации при НЧ „Христо Ботев – 1884“ - мажоретен състав с художествен ръководител Иванка Христова и Детски танцов състав „Орханийче” с хореографи Веселка Божкова и Цвети Дилова.


На тържеството присъстваха кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов, секретарят на общината – Стефка Граматикова, както и много представители и членове на ръководствата на пенсионерските клубове в общината.


„Пожелавам Ви най-вече да сте живи и здрави! По време на предстоящите светли християнски празници, и не само, да сте заобиколени от най-близките си хора, да сте щастливи и да се чувствате уютно! Благодаря Ви за всичко, което сте направили за нас – вашите деца и внуци! Пожелавам Ви да сте все така задружни и да се събирате по различни поводи и празници! Весели Коледни и Новогодишни празници!“ - каза в приветствието си към пенсионерите кметът Гавалюгов. От името на Община Ботевград пенсионерите от клуба получиха подарък – кафемашина, придружена с поздравителен адрес от цялото общинско ръководство.


Поздравления към пенсионерски клуб "Детелина" отправиха още Георги Стефанов Георгиев, председател на общинската структура на пенсионерите, и представители на други пенсионерски клубове на територията на нашата община и извън нея.