От днес Бранислав Джунич вече не е треньор на унгарския Алба Фехервар. Вероятно причината за неговото освобождаване са двете последователни загуби в рамките на една седмица..


Едната от тях бе срещу Балкан в Арена Ботевград в турнира за Купата на ФИБА Европа, дошла след  тактически пропуск в самия край на редовното време. Везните за предсрочното му освобождаване - той е начело на отбора от 2015-та и договорът му изтичаше догодина - са натежали и след домакинското поражение в шампионата на Унгария в събота от Пакс Атомерому със 74-88, което изпрати отбора на незавидното 11-то място от 14 отбора.


Алба Фехервар бе напуснат и от един от ключовите си американски играчи - Джакоби Бойкинс. Вместо него е привлечен познатият и у нас негов сънародник Мартин Зино. 33-годишният Зино стана шампион на Румъния с тима на Орадя. Досега той тренираше във Фресно, Калифорния и изчакваше изгодно предложение.


За нов наставник е назначен испанецът Хесус Рамирес. Досега той водеше младежите на Алба Фехервар. Рамирес ще бъде начело на тима в сряда, когато унгарският тим е домакин на Левски Лукойл.