И тази година състезанието за изработване на коледни и новогодишни картички, организирано от Училища „Европа“ - Ботевград, се провежда с благотворителна цел. Възпитаниците на училището изработиха около 60 поздравителни картички за Коледа и Нова година.


Тъй като тази година изработените картички бяха изключително равностойни, от ръководството решиха да излъчат победители само в две категории – Рисувана и Апликирана картичка.


На първо място при „Рисувана картичка“ победители са: от ниво P1-S1 – Радина Тодорова – S1 и от ниво S2-CC2 – Мартина Нинова –S2. В надпреварата в категория „Апликирана картичка“ победители са: от ниво P1-S1 – Мартин Каракиев S st и от ниво S2-CC2 – Вероника Михайлова S4.


В състезанието за „Най-рано изработена и предадена картичка“ на първо място се класира Петя Христова – S1. За „Най-много изработени картички от един ученик“ журито определи двама участници да заемат първото място – Бисерка Ангелова и Никол Тодорова. В надпреварата за „Най-креативна картичка“ първа е Ивет Котова S4, а в категорията „Най-голяма картичка“ победител е Елица Петкова – S2.


Коледните картички, изработени от учениците на Училища „Европа“ – Ботевград, ще бъдат разпродадени в самото училище, като със събраните средства ще бъде подпомогната благотворителната инициатива на Община Ботевград – „Сподели Коледа“.