От общинската администрация са внесли докладна записка в Общински съвет - Ботевград с предложение за продажба на бившата детска ясла в Трудовец. Имотът е с площ 8 400 кв.м., заедно със застроените в него две сгради: двуетажна масивна сграда със ЗП – 330 кв.м и едноетажна масивна сграда, помощен блок, със ЗП – 297 кв.м. Предлага се бившата детска ясла да бъде продадена чрез публичен търг с тайно наддаване при начална тръжна цена в размер на 448 700 лева без ДДС. Цената е определена въз основа на оценка, изготвена от лицензиран оценител.


На 13 декември кметът на Община Ботевград - Иван Гавалюгов, проведе среща с жители на Трудовец, на която отчете направените инвестиции в селото през 2018 година. На събитието той обеща на трудовчани, че ако ОбС подкрепи предложението и се стигне до реализиране на сделка за продажба на имота, всички постъпления от нея ще бъдат вложени в благоустрояване на селото.  


Докладната записка с предложената първоначална тръжна цена на бившата детска ясла в Трудовец е внесена в дневния ред на последното за тази година редовно заседание на местния парламент, насрочено на 20 декември от 16 часа в конферентната зала на "Арена Ботевград".