С 19 гласа “за“ и 6 “въздържал се“ Общинският съвет даде съгласие за промени в структурата и увеличаване числеността на персонала на ОП БКС с 16 щатни бройки, от 113 на 129. 


Вносителят на докладната – кметът Иван Гавалюгов, обясни, че искането за тези промени е на ръководството на БКС във връзка с разширяването на териториалния обхват, обема и видовете дейности, които се изпълняват от предприятието.


Предложените структурни промени ще доведат до трайно решаване на проблемите, свързани с чистотата, благоустройството на обществените пространства на територията на общината, поддържането и ремонта на общинската инфраструктура, се посочва в докладната. 


Гласуваните промени ще влязат в сила от 1 януари 2019 год.    


В отговор на запитване от страна на съветник, кметът обясни, че предишният директор на ОП БКС Ангел Ангелов е напуснал по здравословни причини. На овакантената длъжност е назначен – Иван Гуленов – сегашен ръководител на отдел “Ремонт и поддръжка“ в предприятието.  


“Използвам възможността да поставя висока оценка на дейността, себераздването, отношението, професионализма и загрижеността, с които Ангел Ангелов създаде и управляваше общинското предприятие“, каза Иван Гавалюгов пред Общинския съвет.