Днес се проведе коледният концерт на ПГПЧЕ „Алеко Константинов”. За поредна година учениците от езиковата гимназия се включиха към "Българската Коледа” и направиха концерта благотворителен. Инициатор бе г-жа Стоянка Димитрова, която е ръководител на клуб „Солидарност” и през последните години непрестанно провежда с учениците благотворителни мероприятия.


Възпитаниците от езиковата гимназия зарадваха зрителите с разнообразните си таланти. Цветанка Щерионова, директор на ПГПЧЕ „Алеко Константинов” , благодари на всички, които взеха участие в коледното тържество.


„ Искам да поздравя всички Вас, учителите, учениците, гостите, които са на нашето тържество. Пожелавам Ви светли празници, много здраве, щастие и любов! Нека всичко, което пожелаем, да се сбъдне, за да можем да осъществим мечтите си!” – каза още директорът Цветанка Щерионова.


Преди началото на концерта директорът на гимназията връчи награда на ученичката Пола Димитрова, която завоюва златен медал в международен турнир по математика.


По традиция тържествената програма започна със сценка за Бъдни вечер и Коледа. Участие взеха учениците Гая и Влади от 12а клас, Габриела от 8а клас и Габриел от 12в клас, които зарадваха публиката със спортен танц. След тях се изявиха и танцьорките от „Гепечарски ритми”. Анна-Радина от 8 клас се включи с изпълнение на синтезатор. Учителката Соня Василева, заедно с нейните ученици, изпяха песен. За пореден път изявените таланти на гимназията Нелина Василева и Ивалина Иванова от 12 клас направиха невероятно изпълнение на песента „Scared to be lonely”. Те развълнуваха всички гости с последното си представяне на сцената на ПГПЧЕ „Алеко Константинов”. Участие взеха и модерните танцьорки от „Fifi Team”. Изключителни певчески таланти демонстрираха ученичките от 10 клас Валери и Мартина. Възпитаниците от 12г клас наистина се представиха „като за последно” и приповдигнаха настроението на зрителите със сценка „Работилницата на Дядо Коледа”. Програмата завърши с народен фолклорен танц. Водещи на тържеството бяха Павел Василев и Гая Диланова, ученици от 12 клас.


Коледната седмица на благотворителността в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” приключи успешно. Благотворителните инициативи, организирани от клуб „Солидарност”, включваха коледен базар и коледен концерт. Ученици и учители предложиха за продажба собственоръчно изработени коледни картички и свещници. Те продаваха и свои книги на символични цени от 2 – 3 лв. От благотворителните прояви учениците от гимназията успяха да съберат 825 лв., с които ще подкрепят националната кампания „Българската Коледа”.