Пътят покрай фирма „Сенсата” е в лошо състояние и се нуждае от цялостен ремонт, а не от постоянно изкърпване на дупки, които непрекъснато се появяват заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили. 


Община Ботевград е уведомила Агенция „Пътна инфраструктура”, че този участък трябва да бъде спешно ремонтиран. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешната среща с представители на местните медии.  


„Общината има споразумение с АПИ да поддържа въпросния участък. Става дума за почистване, зимно поддържане и изкърпване на дупки, като за тези дейности получава средства от държавната структура. Факт е, че до всяка запълнена дупка се явява нова. Затова пътят се нуждае от цялостен ремонт, налага се възстановяване на канавки, отводняване, заздравяване на пътната основа, премахване на стария асфалт и полагане на нова настилка, която да издържи на натоварения трафик. Генералното решение на проблема обаче не е по възможностите на общината”, обясни още кмет Гавалюгов.


Към момента от АПИ няма отговор дали ще ремонтират участъка от тази важна пътна артерия с национално и международно значение.